De zeven regels van meneer Reimers De hotelier over gastvrijheid, ondernemen en goed fatsoen“Kom je binnen in een winkel, word je begroet met: ‘Hallo’. Als ik dat hoor ben ik meteen chagrijnig. Zijn wij samen naar school geweest, hebben wij samen geknikkerd? Niet? Dan is het gewoon: ‘Dag meneer’.”Meneer Reimers neemt geen blad voor zijn mond. In dit boek beschrijft de – keurig in het pak gestoken, altijd voorzien van een pochet en een kleurrijke bril – hotelier de zeven regels waaraan hij zijn carrière te danken heeft. Vele malen hebben we samen aan zijn eettafel gezeten waar hij vertelde waarom gastvrijheid geen luxe is maar noodzaak, waarom je er met ‘nikserigheid’ als ondernemer niet komt en waarom een T-shirt ondergoed is en geen bovenkleding. Maar daar gaat het niet alleen over, dit boek gaat ook over omgaan met medewerkers, meer verkopen en kansen zien en zit vol met praktische, herkenbare voorbeelden en anekdotes. Willem Reimers is bekend als sidekick van chef-kok Herman den Blijker in televisieseries als Herrie in het hotel en Herrie op de Bosbaan. Hij werkte jarenlang in Zwitserse tophotels en was in Nederland directeur van onder meer The Grand in Amsterdam. |
© 2009, Ria Harmelink